Kosovë

Banorët e një lagje në Pejë ankohen për zvarritjen e punimeve në rrugë

 

“Rruga ka nis të rindërtohet para dy muajve. Është shtruar gypi i kanalizimit dhe gypi i ri i ujësjellësit. Por që gati një muaj ka mbet rruga kështu e pa kryer. I kanë lënë të hapura edhe pjesë të kanaleve pasi janë vendosur gypat dhe banorët vetë i kanë mbushur. Na e kanë bllokuar rrugën edhe me dheun e grumbulluar dhe nuk e largojnë. Gjithashtu tash ndjehemi të rrezikuar edhe nga vërshimet, për shkak të bllokimit të kanalit të hapur nga copa betonit që kanë rënë në kanal kur i kanë larguar kubëzat dhe nuk i heqin. Jemi me qindra banorë që frekuentojmë këtë rrugë, e cila aktualisht është shumë e vështirë të qarkullohet”, ankohet banori i kësaj lagje, Kujtim Halili

Në kuadër të një projekti për asfaltimin e rrugëve në disa lagje të Pejës, ka nisur rindërtimi edhe i rrugës “Ymer Basha” në lagjen “Xhemajl Kada”.

Mirëpo, sipas banorëve ka gati një muaj që janë ndërprerë punimet e nisura para dy muajve në këtë rrugë, e cila ka mbetur në gjendje të rëndë.