Kosovë

Kryetari i ri i Malishevës synon një koalicion paszgjedhor për të siguruar një pushtet stabil

Ekrem Kastrati, kryetari i ri i Komunës së Malishevës
 

Kryetari i ri i Komunës së Malishevës, Ekrem Kastrati po e synon një koalicion paszgjedhor në këtë komunë për të pasur një pushtet stabil. Kjo për faktin se partia e tij, Nisma Socialdemokrate nuk e ka shumicën në kuvend dhe çdo vendim i tij mund të përballet me kundërshtimin e opozitës. Nisma Socialdemokrate në Malishevë sipas rezultateve të certifikuara nga KQZ për Kuvendet Komunale, i ka siguruar 10 ulëse në kuvendin me 31 anëtarë, që do të thotë se ka 6 anëtarë më pak se sa nevojiten për një shumicë të thjeshtë. Pas Nismës, PDK ka siguruar 8 ulëse, LDK, 6, LVV, 5 dhe AAK, 2. Se me kënd po mendon të bëj koalicion paszgjedhor, kryetari Kastrati nuk ka mundur të thotë prerazi.

"Nuk e di për momentin me cilën parti, por duhet parë se me cilën prej tyre na përputhen progamet dhe synimet, në mënyrë që të kemi një pushtet stabil në përmbushjen e objektivave tona", ka thënë Kastrati në një bisedë për KOHËN.