Kosovë

Ambasada e Japonisë ndihmon shkollën e të verbërve në Pejë

 

Ambasada e Japonisë në Kosovë ka nënshkruar të mërkurën marrëveshje me Ministrinë e Arsimit dhe Qendrën burimore për mësim e këshillim “Xheladin Deda” për një donacion prej 70 mijë euro për shkollimin e nxënësve të verbër që ndjekin mësimin në këtë qendër.

Sipas komunikatës së lëshuar nga kjo shkollë, projekti që mbështetet nga fondet japoneze ka të bëjë më ndërtimin e dhomës sensorike, një shërbim shumë i rëndësishëm në zhvillimin dhe stimulimin shqisor të fëmijë me dëmtime në të parë, por edhe mjaft me rëndësi për fëmijët me dëmtime të shumëfishta që ndjekin mësimin në këtë qendër.