Kosovë

Në rajonin e Pejës s’do të rritet çmimi i ujit

 

Konsumatorët e ujit të pijshëm nga sistemi i ujësjellësit rajonal të Pejës “Hidrodrini”, në Pejë, Istog, Deçan, Klinë dhe Junik, nuk do të paguajnë tarifa më të larta për ujë deri në fund të vitit 2024. Kështu u vendos sot në një diskutim publik nga Autoriteti Rregullator për Shërbimet e Ujit (ARRU) bashkë me Kompaninë Rajonale të Ujësjellësit “Hidrodrini” në Pejë, të organizuar për përcaktimin e tarifave të shërbimeve të ujit për periudhën një janar të vitit 2022 deri me 31 dhjetor të vitit 2024.

Në këtë diskutim publik, ndër të tjerë të pranishëm kanë qenë kryeshefi ekzekutiv i KRU “Hidrodrini”, Agron Tigani dhe analisti i tarifave në ARRU, Hysni Feka, si dhe përfaqësues nga shoqëria civile.