Kosovë

Obiliqi rrezikon t’i humbë shumë projekte me vlerë mbi 1 mln euro 

 

541 është numri i ankesave që i ka pranuar Organi Shqyrtues i Prokurimit që nga 1 prilli i këtij viti e deri më 30 nëntor. Por në mungesë anëtarëve të Bordit të OSHP-së, ankesat për këto aktivitete të prokurimit nuk mund të shqyrtohen. Nëntë prej tyre janë vetëm në Komunën e Obiliqit e që kalojnë shifrën e 1 milion eurove. Zyrtarët komunalë alarmojnë se këto projekte rrezikojnë të mos realizohen e rrjedhimisht edhe t’u humbin këto mjete

Projekte të shumta që janë paraparë të realizohen sivjet mund të mos fillojnë fare gjatë vitit 2021. 

Ankesat e shumta që janë deponuar në Organin Shqyrtues të Prokurimit që nga prilli i këtij viti nuk ka kush t’i shqyrtojë, pasi ky institucion ka mbetur pa kryetar dhe pa asnjë anëtar të Bordit.