Kosovë

Rikonstruktimi i rrjetit elektrik në pjesën malore të Rugovës nis në pranverë

 

“Në konsultim me Komunën e Pejës dhe KEDS-in, punimet në segmentin Drelaj-Kuqishtë pritet të fillojnë me përmirësimin e kohës, meqenëse veç jemi duke hyrë në sezonin dimëror dhe nuk mund të punohet për shkak të kushteve atmosferike”, ka thënë për KOHËN Kreshnik Muriqi, pronar i kompanisë së kontraktuar nga Komuna e Pejës për realizimin e projektit të bashkëfinancuar me KEDS-in, për rikonstruktimin e rrjetit të ndërtuar afro 40 vjet më parë

Këtë vjeshtë është pritur të nisin punimet në terrenin malor të Rugovës për rikonstruktimin e rrjetit të vjetërsuar elektrik, i cili është ndërtuar në fillim të viteve ‘80, kur treva e Rugovës është elektrifikuar për herë të parë. Por këto punime nuk do të nisin deri në pranverë.

“Punimet kanë filluar poshtë në Pejë, në një segment të vogël, që është pjesë e projektit. Në konsultim me Komunën e Pejës dhe KEDS-in, punimet në segmentin Drelaj-Kuqishtë pritet të fillojnë me përmirësimin e kohës, meqenëse veç jemi duke hyrë në sezonin dimëror dhe nuk mund të punohet për shkak të kushteve atmosferike”, ka treguar për KOHËN arsyet e shtyrjes së nisjes së punimeve Kreshnik Muriqi, pronar i kompanisë “BK-Construction Sh.P.K.”. Kjo kompani është kontraktuar nga Komuna e Pejës për realizimin e këtij projekti, realizimi i së cilës zgjat dy vjet.