Kosovë

Projekti 5.3 milionë euro për kolektorin në Podujevë konsiderohet i dështuar

 

I nisur në 2019-n përmes Klauzolës për Investime (kredisë së butë), sipas marrëveshjes për bashkëpunim financiar ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Qeverisë së Austrisë, projekti për kolektorin parashihte zgjidhjen e problemit të ujërave të zeza në Komunën e Podujevës. Por kryetari i Podujevës, Shpejtim Bulliqi, ka thënë se projekti ka përfunduar me “gypa të varrosur” në 11 kilometra gjatësi

Dikur ishte konsideruar si projekti më i madh në Komunën e Podujevës.

Por ndërtimi i kolektorit kryesor për këtë komunë, i nisur me një projekt 5.3 milionë eurosh, për të cilat kjo komunë ka hyrë në borxh 20-vjeçar, tash po quhet i dështuar. Deri më tani janë ndërtuar rreth 12 kilometra rrjet, nga 15 sa parashihen gjithsej me këtë kontratë që i është besuar kompanisë austriake ÖSTAP. Kjo është më pak se gjysma e gjatësisë që nevojitet për ta përmbyllur në tërësi këtë projekt prej 37 .163 metrash në total. Për kryetarin aktual të Podujevës, Shpejtim Bulliqi, ky projekt është i dështuar, pasi edhe me përfundimin e 15 kilometrave, ujërat e zeza do të vazhdojnë të derdhen në lumenjtë e kësaj komune. Me këtë vlerësim të tij nuk janë pajtuar përfaqësuesit e kompanisë mbikëqyrëse dhe ish-ushtruesi i detyrës së kryetarit të Podujevës.