Kosovë

Akuza ndaj ministrit Murati për ndikim në përzgjedhjen e kryeshefit të “Bifurkacionit”

 

Zgjedhja e kryeshefit të ri në konkursin e fundit në kompaninë rajonale të ujësjellësit “Bifurkacioni” në Ferizaj ka nxitur reagimet e disa kundërkandidatëve të tjerë me arsyetimin se në këtë konkurs janë shkelur ligjet dhe udhëzimet administrative të kësaj kompanie, për të cilat po kërkohej hetim nga prokuroria. Kundërkandidatët e tjerë që kanë plotësuar kriteret në këtë konkurs po akuzojnë figura politike për ushtrim të ndikimit

Bordi i përkohshëm i drejtorëve në kompaninë regjionale të ujësjellësit “Bifurkacioni” në Ferizaj në konkursin e fundit për kryeshef ekzekutiv të kësaj kompanie ka përzgjedhur kandidatin Jeton Shabani, i cili po cilësohet si aktivist i Lëvizjes Vetëvendosje dhe i afërt me ministrin e Financave, Hekuran Murati.

Shabani e Murati janë parë shpeshherë edhe nëpër fotografi gjatë fushatave zgjedhore.