Kosovë

Dy shkolla në Gjilan, tash e 9 vjet punojnë me orar të shkurtuar

 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Qëkur objekti i Shkollës së Mjekësisë në Gjilan u shndërrua në universitet, procesi mësimor në objektin ku kjo shkollë tani e ndan me shkollën ekonomike zhvillohet me orar të shkurtuar. Ka nëntë vjet që këto dy shkolla përballen me mungesë të hapësirave, e sipas nxënësve e stafit kjo situatë ka dëmtuar cilësinë e mësimnxënies e të mësimdhënies. Për këtë situatë, Drejtoria e Arsimit në Gjilan ka zgjedhur të heshtë

Themelimi i universitetit “Kadri Zeka” e ka shpërngulur në një objekt me hapësirë të vogël shkollën e mesme të mjekësisë “Dr. Asllan Elezi” dhe shkollën e mesme ekonomike “Marin Barleti”.

Tash e nëntë vjet, këto dy shkolla procesin mësimor e zhvillojnë në tri ndërrime, derisa ora e mësimit zgjat 30 minuta.