Kosovë

Gjarpërinjtë sulmojnë bagëtitë në Kamenicë, mungon serumi ndaj helmimit të kafshëve

 

Latif Sylaj, ushtrues detyre i drejtorit, ka thënë se QKMF-ja në Kamenicë është në pritje të furnizimit me një sasi të vogël të serumeve. E në Qendrën Klinike Universitare kanë thënë se ka sasi të mjaftueshme dhe kontratë të rregullt nga Shërbimi Spitalor dhe Klinik Universitar për furnizim me serumin SAV

Me plagë e ënjte në fytyrë kanë mbetur pesë bagëti në një fermë në fshatin Kremenatë të Kamenicës, si pasojë e kafshimit nga gjarpërinjtë.

Sulmi i së martës ka qenë i dyti brenda javës, prej së cilave kanë pësuar dëmtime 20 viça.