Kosovë

Mbi 250 bujq në Ferizaj mbesin pa subvencione për 2022-tën

 

Rreth 250 bujq në Komunën e Ferizajt kanë mbetur pa aplikuar për subvencione si pasojë e radhëve të gjata për aplikim dhe shkaku i mungesës së stafit komunal për kryerjen e lëndëve. Një pjesë e tyre të martën kanë protestuar para objektit të Komunës duke kërkuar zgjidhje institucionale. Në komunë kanë thënë se me kohë kanë kërkuar nga Ministria e Bujqësisë që të zgjatet afati kohor për aplikim, por një gjë e tillë nuk ka ndodhur.

Bujqit po kërkojnë llogaridhënie nga Drejtoria e Bujqësisë në këtë komunë, si dhe nga vetë Ministria e Bujqësisë.