Kosovë

Sukseset e ushtarëve të UÇK-së, vihet gurthemeli i pllakës përkujtimore në Carralevë

 

Ish-udhëheqësit e luftës së UÇK-së të Batalionit të Dytë “Ruzhdi Salihu” me mbështetje nga Komuna e Shtimes kanë nisur gurthemelin e një pllake përkujtimore në fshatin Carralevë, e cila simbolizon sukseset e betejës së 14 qershorit.

Në këtë ceremoni, ish-udhëheqësi i këtij batalioni Ramiz Qeriqi, ka thënë se kjo pllakë përkujtimore paraqet historinë, kulturën, vlerat, sakrificat, rezistencën dhe sukseset e luftës çlirimtare të popullit tonë me përmasat e veta të mëdha, me theks të veçantë të zonës ku ka vepruar Batalioni i Dytë “Ruzhdi Salihu”.