Kosovë

Banorët ankohen për zvarritjen e projektit të ujësjellësit në Orllan

 

Banorët e fshatit Orllan të Komunës së Podujevës po ankohen për zvarritjen e punimeve në projektin e ujësjellësit në këtë fshat. Sipas tyre, ky projekt që ka nisur më 2018, do të duhej të përfundonte vitin e kaluar, por kjo nuk ka ndodhur ende. Në mungesë të ujësjellësit, banorët detyrohen ta blejnë edhe ujin për pastrim. Institucionet ia hedhin përgjegjësinë njëra-tjetrës.

Ismajl Sejdiut i duhet ta paguajë nga 15 euro një banor të fshatit Orllan të Podujevës për ta mbushur rezervarin e ujit që e ka të vendosur në oborrin e shtëpisë.

Ujë tjetër duhet të blejë për pije, pasi atë me të cilin e furnizon ky banor Ismajlin dhe fqinjët e tij nuk përdoret për pije.