Kosovë

Mbi 30 shtëpi në Brestovik të Pejës, tash e një javë pa ujë

 

Ditët me vapë, banorët e fshatit Brestovik të Pejës, po i kalojnë pa ujë të pijes. Siç thonë ata, janë bërë më shumë se një javë prej që kanë mungesë të ujit. Ata kanë treguar se kjo situatë përsëritet çdo vit dhe se asnjëherë nuk kanë ujë te mjaftueshëm. Për këtë problem të banorëve, kompania rajonale e ujësjellësit, “Hidrodrini” ka thënë se gjatë ditës ka sanuar problemin e pompës dhe se furnizimi me ujë është rikthyer. Ata e kanë fajësuar furnizimin me rrymë si shkak të prishjes së pompës furnizuese

Shishe, bidonë e enë të mëdha me ujë janë vënë rreth e qark shtëpisë së Mentor Osmanit, në Brestovik të Pejës, familja 13-anëtarëshe e të cilit nuk ka ujë tash e një javë. Ata janë detyruar që të mbushin ujë në një lagje tjetër, që nuk ka probleme me furnizim.

Osmani tregon për gjendjen kaotike që mbretëron në shtëpinë e tij, si pasojë e mungesës së ujit.