Kosovë

Ngec zgjerimi i rrjetit të ujësjellësit në Lipjan, dhjetëra fshatra pa ujë të pijshëm

 

Së fundi, uji i kontaminuar është konstatuar në Shkollën Fillore dhe të Mesme të Ulët, “Nezë Bujani”, në fshatin Bujanë. Kjo çështje është shtruar si temë diskutimi edhe në mbledhjen e fundit të Kuvendit Komunal në Lipjan, derisa opozita ka akuzuar ekzekutivin për mungesë të investimeve në rrjetin e ujësjellësit

Banorët në dhjetëra fshatra të Lipjanit po vazhdojnë të përballen me mungesë të ujit të pijshëm, derisa autoritetet lokale ende nuk kanë arritur ta finalizojnë zgjerimin e rrjetit të ujësjellësit. Si pasojë e kësaj, me gjendje të rënduar më së shumti po përballen objektet shkollore.

Së fundi, uji i kontaminuar është konstatuar në shkollën fillore dhe të Mesme të Ulët, “Nezë Bujani”, në fshatin Bujanë. Kjo çështje është shtruar si temë diskutimi edhe në mbledhjen e fundit të Kuvendit Komunal në Lipjan, derisa opozita ka akuzuar ekzekutivin për mungesë të investimeve në rrjetin e ujësjellësit.