Kosovë

Ndotet Lumbardhi në Prizren, ekskavatori e mbush me dhe

 

Lumi Lumbardh kalon përmes qytetit të Prizrenit dhe e ndan atë në dy pjesë, pothuaj të barabarta.

Pavarësisht emrit “i bardhë”, shfrytëzohet edhe për hedhje materiesh që e ndotin atë.