Kosovë

Anulimi i granteve për punonjës shtesë shëndetësorë nxit reagime në Ferizaj

 

Ministria e Financave dhe ajo e Shëndetësisë e kanë zvogëluar një grant nga 16.9 milionë euro në 8 milionë, i cili ishte planifikuar për punësimin e 72 mjekëve dhe 164 infermierëve në sektorin e urgjencës nëpër komuna. Kjo ka nxitur reagimin e zyrtarëve komunalë në Ferizaj, me arsyetimin se po përballen me mungesë të stafit mjekësor, derisa kërkesat e qytetarëve për shërbime tashmë janë rritur

Institucionet shëndetësore në Ferizaj që nga fillimi i këtij viti po përballen me numër të madh të pacientëve, ndërkohë që kanë mungesë stafi mjekësor dhe të infermierëve.

Zyrtarët komunalë po ankohen se niveli qendror nuk po i shqyrton kërkesat e tyre për rritjen e numrit të punonjësve shëndetësorë.