Kosovë

Prizreni synon transformimin me përvojat e Gelsenkirchenit

 

Autoritetet komunale të Prizrenit kanë shprehur gatishmërinë për të marrë mësime nga Gelsenkircheni i Gjermanisë lidhur me praktikat e mira për transformimin e qytetit. Idetë fillestare në këtë aspekt, sikurse edhe mundësitë për bashkëpunim në sferat e tjera si edukim, turizëm e zhvillim ekonomik, janë diskutuar gjatë takimit të kryetarit Shaqir Totaj me asamblisten dhe kryetaren e Këshillit të Integrimit të qytetit gjerman, Teuta Abazi.

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Shaqir Totaj, ka bërë të ditur se përvoja e Gelsenkirchenit në transformimin e qytetit ka të bëjë me menaxhimin më të mirë të Qendrës Historike, me ridizajnimin e trafikut urban, dhe me çështje të tjera, të cilat mund të shërbejnë si një shembull i mirë edhe për Prizrenin.