Kosovë

Ish-pushimorja në Nashec shndërrohet në Qendër për mbrojtjen e fëmijëve

 

Qendra për mbrojtjen e fuqizimin e fëmijëve po synohet që të krijohet në ish-pushimoren e fëmijëve në Nashec, që aktualisht është në gjendje të palakmueshme. Për këtë gjë i kanë bashkuar forcat Komuna e Prizrenit, organizata “Terres des Hommes” dhe Ambasada e Japonisë, me qëllim që t’i përkrahin fëmijët e cenueshëm

Ish-pushimorja e fëmijëve në Nashec të Prizrenit e lënë pas dore prej vitesh, planifikohet që të shndërrohet në Qendër për mbrojtjen e fuqizimin e fëmijëve të cenueshëm. Fillimin e shpejtë të punimeve për transformimin e këtij kompleksi e kanë paralajmëruar të premten drejtuesit e Komunës së Prizrenit, përfaqësuesit e organizatës joqeveritare “Terre des Hommes” dhe ata të Ambasadës së Japonisë.

Fjolla Hoxha-Tërmkolli, nga OJQ “Terres des Hommes”, ka bërë të ditur se kjo qendër do të vihet në funksion për të gjithë fëmijët që kanë nevojë për mbrojtje, por pa u kufizuar vetëm tek ta, meqë do të mund të vizitohet nga të gjithë fëmijët.