Kosovë

Subvencionimet në kulturë, rini e sport në Prizren po vlerësohen jotransparente

 

Mënyra e administrimit të thirrjes publike për subvencione në kulturë, rini e sport, sikurse edhe shpallja e rezultateve finale nga Komuna e Prizrenit, ka ngjallur reagime edhe sivjet. Procesi nga aktivistët e shoqërisë civile po vlerësohet si jotransparent. Ata kanë kërkuar që të bëhet përmirësimi i praktikave të deritanishme. Zyrtarët komunalë pohojnë se kanë vepruar në përputhje me rregulloren për subvencionim.

Shpallja e listës së përfituesve të subvencioneve për OJQ-të dhe individët në fushën e kulturës, rinisë dhe sportit nga Komuna e Prizrenit është shoqëruar me reagimet e aktivistëve të shoqërisë civile.

Ata thonë se i tërë procesi është përcjellë me jotransparent.