Kosovë

90% e kamerave të sigurisë në Prizren jashtë funksionit

 

Rreth 90 për qind e kamerave të sigurisë në komunën e Prizrenit tash e disa vite nuk janë funksionale. Policia kërkon nga Komuna që të njëjtat të rikthehen në punë pasi ndihmojnë në sigurinë dhe zbardhjen e rasteve. Komuna premton se rikthimi i tyre në punë do të bëhet gjatë këtij viti ndërsa kanë paralajmëruar shtim të numrit të tyre. Edhe qytetarët kanë kërkuar që ato të rikthehen në funksion.

Komandanti i Stacionit të Policisë në Prizren, Vebih Zekolli deklaroi se roli i kamerave vëzhguese është shumë i rëndësishëm. Ai tha se po presin që kamerat e reja të shtrihen edhe nëpër lagje periferike.