Kosovë

Komuna vendos për rrënimin e objektit të vjetër të shkollës në Orllan

 

Zyrtarët komunalë të Podujevës kanë marrë vendim për rrënimin e objektit të vjetër të shkollës në fshatin Orllan. Rrënimi tashmë edhe ka nisur. Zyrtarët komunalë kanë thënë se kjo ka qenë kërkesë edhe banorëve.

“Këtyre ditëve ka filluar të rrënohet objekti i shkollës së vjetër në Orllan, kjo ka qenë edhe kërkesë e banorëve, këshillit të prindërve dhe stafit të shkollës të kësaj zone. Meqenëse ky objekt ishte i pambrojtur nga objektet e trashëgimisë kulturore dhe brenda tij sipas informatave që kemi pranuar nga banorët zhvilloheshin edhe dukuri devijante, e kemi vlerësuar si vendimin më të drejtë për ta rrënuar këtë objekt”, ka thënë zëdhënësi i Komunës së Podujevës, Fatri Zhitia.