Kosovë

Premtimi i papërmbushur i Aliut në Shtime, nga 9 drejtori vetëm dy udhëhiqen nga gratë

 

Me gjithë premtimin për përfaqësim më të madh të grave në ekzekutiv, kryetari i Komunës në Shtime, nga gjithsej 9 drejtoritë sa i ka nën menaxhim, vetëm në dy ka emëruar udhëheqëse gra. Ai së fundi ka nxitur edhe reagime me deklaratën se në Lëvizjen Vetëvendosje në këtë komunë ka mungesë kuadrosh profesionale. E pakënaqësi për këtë, përveçse nga deputetët opozitarë në Kuvendin Komunal, janë shprehur edhe nga qytetarët dhe nga shoqëria civile

Një premtim të dhënë gjatë fushatës zgjedhore, Qemajl Aliu nuk e ka përmbushur pas emërimit si kryetar i Komunës së Shtimes.

Asokohe, ai ishte zotuar se gjysma e drejtorive komunale, që do t’i kishte nën menaxhim, do të udhëhiqeshin nga gratë. E tani, nga nëntë sa janë, vetëm dy drejtori kanë si drejtuese gratë.