Kosovë

Drejtorët e më shumë se 10 shkollave në Shtime, të gatshëm për nisje të mësimit

 

Në Komunën e Shtimes është rritur trysnia për hapjen e shkollave. Prindërit e nxënësve të një shkolle kanë firmosur një peticion për këtë, ndërkaq është formuar edhe “Aktivi i drejtorëve të shkollave”, me qëllimin për ta nisur sa më shpejt mësimin. Sipas drejtuesit të këtij grupi, më shumë se 10 drejtorë janë të gatshëm t’ua hapin dyert shkollave.

Prindërit e nxënësve të shkollës fillore “Lasgush Poradeci” në fshatin Rashincë të Shtimes, kanë nënshkruar një peticion, nëpërmjet të cilit i kërkuan komunës që të organizojë procesin mësimor.

Ata u ankuan se fëmijët po humbin shumë ditë të mësimit, andaj kërkuan që të gjenden mundësitë e negociatave ndërmjet sindikatës dhe Qeverisë, pa i dëmtuar të drejtat e fëmijëve.