Kosovë

Tri fshatra në Leposaviq rrezikojnë të mbesin pa banorë

 

Koshtova, Bistrica dhe Ceraja, tre fshatra të banuar me shqiptarë në Leposaviq, rrezikojnë të braktisen nga banorët, si pasojë e mungesës së transportit dhe infrastrukturës. Banorët ankohen se këto probleme, me të cilat po përballen prej më shumë se gjashtë vjetësh, ua kanë vështirësuar edhe më shumë jetesën.

Bujqësia dhe blegtoria janë veprimtaritë kryesore nëpërmjet të cilave banorët e fshatrave Koshtovë, Bistricë e Cerajë të Leposaviqit e sigurojnë jetesën.

Me gjithë relievin e përshtatshëm, problemi i mungesës së infrastrukturës dhe transportit i shoqëron banorët për çdo ditë.