Kosovë

AUV-i në Ferizaj asgjëson tri lopë me brucelozë, thirrje fermerëve t’i lajmërojnë rastet

 

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës ka nisur një aktivitet për asgjësimin e kafshëve me sëmundje të brucelozës në rajonin e Ferizajt.

Ky institucion është njoftuar nga një pronar i një ferme për dyshimet se disa krerë lopë janë të sëmura dhe pas analizave laboratorike ka nisur asgjësimi i tyre.