Kosovë

Formohet grupi joformal në Prizren, synon politika më efektive për komunitetet

 

Dy këshilltarë të komunitetit boshnjak kanë bashkuar forcat edhe me një këshilltar nga radhët e komunitetit turk në Kuvendin e Komunës së Prizrenit për të propozuar politika më efektive për komunitetin. Anëtarët e grupit joformal “Për Prizrenin” kërkojnë që fryma shumë etnike e qytetit të vjetër të reflektohet edhe në vendimmarrjen e organit më të lartë komunal.

Tre anëtarë nga tri subjekte politike të komunitetit boshnjak dhe të komunitetit turk janë bërë bashkë për ta fuqizuar zërin e tyre në Kuvendin e Komunës së Prizrenit.

Prej gjashtë muajsh, Ertan Simitçi nga Partia Turke e Lëvizjes Novatore, Merxhan Osmani nga Partia e Re Demokratike dhe Admir Alili nga Unioni Social Demokratik kanë formuar grupin joformal “Për Prizrenin”.