Kosovë

LVV-ja e paralajmëron dështimin e procesit të zgjedhjes së këshillave të fshatrave në Obiliq

 

Lëvizja Vetëvendosje në Obiliq po e konteston zgjedhjen e këshillave të fshatrave në këtë komunë. Sipas zyrtarëve të saj, procesi mund të kthehet në pikën zero pasi komunarët e kanë shkelur rregulloren përkatëse, duke mos e formuar me kohë komisionin e ankesave. Për këtë ata kanë ushtruar edhe ankesë në Ministrinë e Administrimit të Pushtetit Lokal për vlerësim të ligjshmërisë. Ndërkaq, zyrtarët komunalë kanë theksuar se zgjedhja e këshillave të fshatrave është bërë konform Rregullores përkatëse

Në pikën zero mund të kthehet zgjedhja e këshillave të fshatrave në Obiliq, kanë paralajmëruar zyrtarë të Lëvizjes Vetëvendosje në këtë komunë.

Ata kanë thënë se komunarët kanë bërë shkelje të Rregullores për organizimin, funksionimin dhe bashkëpunimin e komunës me fshatrat, vendbanimet e lagjet urbane të komunës, kur e kanë nisur zgjedhjen e këshillave, pa e formuar me kohë edhe komisionin për ankesa.