Kosovë

Banorët e Gërlicës së Ferizajt përballen me vërshime sa herë që ka të reshura të shiut

 

Banorët e Gërlicës së Ferizajt vazhdojnë të përballen me vërshime sa herë që ka të reshura të shiut. Ata prej kohësh po kërkojnë nga komuna realizimin e një projekti për hapjen e kanaleve kulluese.

Dëmet më të mëdha në këtë fshat po shkaktohen nëpër oborre të shtëpive dhe në parcela bujqësore të fshatit. Me telashe të tilla banorët janë përballur edhe gjatë mbrëmjes të së martës derisa ujërat kanë vërshuar oborret e shtëpive të banimit dhe disa parcela të mbjella me kultura të grurit. Përfaqësuesi i këtij fshati Xhafer Berisha, ka thënë se disa lagje të fshatit shpeshherë po përballen me vërshime sa herë që ka të reshura të shiut.