Kosovë

Veteranët kundërshtojnë Komisionin e ri për dhënien e banesave

 

Kryesia e Shoqatës së Veteranëve të UÇK-së- Dega në Obiliq, nëpërmjet një proteste ka kundërshtuar rishpërndarjen e banesave për kategoritë e dala nga lufta. Sipas përfaqësuesve të tyre, zyrtarët komunalë një veterani ia kanë marrë banesën që Komisioni ia kishte dhënë në vitin 2019. E zyrtarët komunalë kanë thënë se ndarja e banesave nuk ka përfunduar ende

Dhënia e banesave për kategoritë e dala nga lufta është bërë mollë sherri mes shoqatave të UÇK-së dhe Komunës së Obiliqit. Kryesia e veteranëve të luftës në këtë komunë, të enjten, ka protestuar para objektit të administratës komunale. Ata po e kundërshtojnë largimin e një kolegu të tyre nga këto banesa, pasi, sipas tyre, Komisioni i vitit 2019 e kishte bërë përfitues.

Kryetari i veteranëve, Fehmi Mjekiqi, i cili ka qenë pjesë e atij komisioni, ka thënë se Komuna nuk i ka njoftuar nëse të njëjtin e ka anuluar. Ndërkohë, A.M., veteran, tashmë është në mbajtje për 48 orë, si shkak i reagimit të tij pas vendimit për ta larguar nga banesa.