Kosovë

Mbi 200 fshatrave iu mundësohet lidhja në internet

 

Në Herticë të Podujevës, të martën, është shënuar shtrirja e infrastrukturës telekomunikuese në 201 fshatra. Projekti për të mbuluar fshatrat e thella me internet është realizuar përmes një projekti të Bankës Botërore. Në ceremoni, kryeministri Albin Kurti ka thënë se Qeveria po sigurohet që përfitimet nga digjitalizimi t’i gëzojnë të gjithë qytetarët pa dallim rajoni, gjinie, etnie apo statusi ekonomik

Fshati kufitar Herticë i Podujevës është i fundit në Kosovë që është lidhur me internet me shpejtësi të lartë. Në kuadër të projektit të financuar nga Banka Botërore për ekonominë digjitale në Kosovë (KODE), janë lidhur 201 fshatra, 107 shkolla dhe 43 institucione shëndetësore me infrastrukturë të internetit brezëgjerë me shpejtësi të lartë.

Ky projekt ka mundësuar lidhje të internetit për më shumë se 60.000 njerëz që jetojnë në zonat rurale.