Kosovë

Një klasë në Shkollën në Orllan e bojkoton mësimin shkaku i mungesës së transportit

 

Komuna e Podujevës ende nuk ka lidhur kontratë me operatorët ekonomikë për bartjen e rreth 400 nxënësve të kësaj komune nëpër shkolla. Për pasojë, nxënës të një klase në shkollën “Zahir Pajaziti” në Orllan e kanë bojkotuar mësimin. Në Drejtorinë për Arsim thanë se vonesat në lidhjen e kontratës u shkaktuan nga procedurat e prokurimit. Ndërkaq e bënë zotimin se zgjidhje këtij problemi do t’i bëhet që nga java e ardhshme

Më se 400 nxënës të 13 lokacioneve të Komunës së Podujevës kanë mbetur pa transport, pasi autoritetet komunale ende nuk kanë lidhur kontratë me operatorë ekonomikë për bartjen e tyre nëpër shkolla.

Për pasojë, nxënës të një klase në shkollën “Zahir Pajaziti” në Orllan nuk janë duke e vijuar mësimin. Prindërit e këtyre nxënësve dhe kryetari i Këshillit të Prindërve të shkollës, Ilaz Halili, nuk pranuan të flasin lidhur me çështjen, me justifikimin se kanë marrë premtim nga Komuna që deri të hënën do të bëhet një zgjidhje.