Kosovë

Nxënësit që s’kanë ku ta zhvillojnë lëndën e edukatës fizike

 

Më shumë se një mijë nxënës të shkollës fillore “Naim Frashëri” në Podujevë tash e një vit nuk kanë ku t’i zhvillojnë orët e edukatës fizike. Në vendin ku ishte fusha sportive ka nisur ndërtimi i sallës së edukatës fizike, por punimet në të janë ndërprerë. Përpos pa palestër, objekti i ri i shkollës është më i vogël sesa ai i vjetri.

Një fushë e improvizuar me më pak se 100 metra katrorë shërben për mbajtjen e orës së edukatës fizike për më shumë se një mijë nxënësit e shkollës fillore “Naim Frashëri” në Podujevë. Por, edhe kjo mund të shfrytëzohet vetëm kur moti e lejon.

Tafil Thaçi është drejtor i shkollës dhe thotë se kur e ka marrë këtë pozitë para një viti, ka qenë fusha e futbollit, por ajo është prishur për t’i bërë hapësirë sallës së edukatës fizike që ka nisur të ndërtohet tetorin e vjetëm nga Ministria e Arsimit.