Kosovë

Banorët e Shalës kërkojnë rishikim të lejeve e pëlqimeve për gurëthyesin

 

Në Shalë të Lipjanit sot u mbajt një protestë e banorëve. Ata po e kundërshtojnë punën e një gurëthyesi me pretendimin se po u shkakton dëme të shumëfishta. Nga kompania thanë se e gjithë puna po bëhet bazuar në lejet e pëlqimet që ka marrë nga autoritetet

Banorët e fshatit Shalë të Komunës së Lipjanit kanë protestuar të hënën me kërkesën që të rishikohen lejet për gurëthyesin “Shala SH.P.K”, që operon në zonën malore të fshatit.

Sipas tyre, gurëthyesi po e ndot ambientin e lumin afër punishtes, po shkakton dridhje nga minimet dhe është ngritur afër një pllake përkujtimore.