Kosovë

Zyrtari i VV-së në Prizren emërohet sekretar në një ndërmarrje publike

 

Vetim Shala është zgjedhur sekretar i ndërmarrjes publike “Hidroregjioni Jugor” në Prizren, teksa mban pozitën e sekretarit të Vetëvendosjes në këtë komunë. Shala dhe përfaqësues të Bordit të ndërmarrjes insistojnë se zgjedhja ishte e ligjshme, por nga shoqëria civile thonë se zgjedhja sekretar e Shalës, bie në kundërshtim me dispozitat e Ligjit për Ndërmarrjet Publike

Sekretari i Lëvizjes Vetëvendosje (LVV) në Prizren, Vetim Shala, ka afro dy muaj që është zgjedhur sekretar i ndërmarrjes publike “Hidroregjioni Jugor” në këtë komunë, pa përmbushur pikat e konkursit e në kundërshtim me Ligjin për Ndërmarrjet Publike.

Bazuar në konkurs, secili kandidat duhej t’i plotësonte kriteret e pavarësisë siç parasheh neni 17.2 i Ligjit për Ndërmarrjet Publike, e sipas të cilit në 36 muajt e fundit ata nuk duhej të ishin bartës i një posti udhëheqës në parti.