Kosovë

KPMM-ja u përgjigjet protestave të banorëve të Shalës: Gurthyesi i plotëson kushtet

 

Në Shalë të Lipjanit kanë vazhduar protestat e banorëve të dielën, për ta kundërshtuar operimin e një gurthyesi me arsyetime se po e degradon ambientin dhe se po rrezikohen edhe fëmijët nëpër rrugë nga automjetet e rënda transportuese. Po ashtu sipas banorëve, gurthyesi “Shala Sh.P.K” po operon afër lumit në grykë të Shalës dhe afër një lapidari. Ndërkaq, në një përgjigje që ka pranuar KOHA nga Komisioni i Pavarur për Miniera e Minerale, thuhet se ky gurthyes në Shalë posedon të gjitha pëlqimet, lejet mjedisore, kontratën e pylltarisë dhe licencën e shfrytëzimit deri më 2015-n.

Banori i Shalës, Hyzer Mejzinolli, e ka quajtur shqetësuese mospjesëmarrjen e kryesisë dhe këshillit të fshatit në protestën për kundërshtimin e operimit të këtij gurëthyesi.