Kronikë e zezë

Policia në Gjakovë simulon një blerje për të arrestuar një inspektor të ATK-së e një kontabilist

Policia në Gjakovë simulon një blerje për të arrestuar një inspektor të ATK-së e një kontabilist

Njësia për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit, në Policinë e Gjakovës, ka bërë arrestimin e dy personave të dyshuar për veprat penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” dhe “Marrja e ryshfetit”.

Përmes një komunikate dërguar mediave, PK thotë se pas pranimit të informacioneve nga ankuesi i rastit lidhur me një person të dyshuar i cili i kishte kërkuar ryshfet të njëjtit, përmes një personi të dytë, në këmbim të mosshqiptimit të gjobës apo kontrollimit të biznesit të tij, “Policia e Kosovës ka aplikuar masat e fshehta të hetimit, saktësisht ‘blerje të simuluar’, me ç’rast është arrestuar në flagrancë njëri nga të dyshuarit (kontabilist) i cili nga ankuesi kishte pranuar një shumë parash prej 500 (pesëqind) euro, para të cilat janë pranuar për të dyshuarin tjetër (inspektor i ATK-së)”.