Kronikë e zezë

Gjermanja, e mashtruar nga banda në Kosovë, bëhet pjesë e skemës së mashtrimit

Gjermanja, e mashtruar nga banda në Kosovë, bëhet pjesë e skemës së mashtrimit
Foto: Bild

Një gjermane raportohet se ishte mashtruar nga një bandë nga Kosova, duke u bërë më pas edhe vetë skemë e mashtrimit. Sipas “Bild”-it gjerman, madje edhe gjyqtarit “ka shprehur keqardhje për naivitetin e treguar prej saj”.

Më 2017, kjo gjermane e kishte pranuar një telefonatë. Asaj i ishte thënë se i kishte fituar gjysmë milioni euro në “Euromillion”. Por, i duhej të përmbushte disa kushte: paratë ishin të mbyllura në një valixhe dhe çelësi mund t’i dërgohej asaj pasi që do ta paguante noterin. Kështu, Veronica B. do të duhej t’i transferonte paratë ose drejtpërsëdrejti në Kosovë, ose duke paguar kuponë. E pagesat do të shtoheshin, duhej ta paguante edhe TVSH-në. Përmes telefonit i vinin gjithnjë kërkesa të reja.