Kronikë e zezë

Dështon seanca gjyqësore ndaj Kastriot Islamit, që akuzohej për vrasje në tentativë

Dështon seanca gjyqësore ndaj Kastriot Islamit, që akuzohej për vrasje në tentativë
 

Ferizaj, 8 dhjetor – Ka dështuar seanca gjyqësore në Gjykatën Themelore në Ferizaj ndaj Kastriot Islamit nga fshati Sojevë i Ferizajt që akuzohej për vrasje në tentativë nga neni 178 lidhur me nenin 28 të KPK-së. Kjo për shkak të mospjesëmarrjes së palëve në gjykatë të premten.

Ndërkohë, KOHA ka siguruar aktakuzën e cila ishte ngritur ndaj të akuzuarit Islami, i cili më 1 shkurt të vitit 2015 me dashje kishte tentuar ta privojë nga jeta të dëmtuarin Riza Kqiku, derisa ishte duke u kthyer nga Brezovica në drejtim të Ferizajt. I dëmtuari Riza Kqiku atë ditë ishte në veturë së bashku me bashkëshorten (F.K.) dhe djalin (S.K.), ndërkohë i pandehuri Kastriot Islami po udhëtonte me veturën e tij të tipit BMW në drejtimin e njëjtë nga Brezovica drejt Ferizajt.