Kronikë e zezë

Paraburgim për të dyshuarin që keqtrajtoi dhe kërcënoi nënën

Foto: Stock
Foto lustrim
 

Gjykata Themelore në Prizren i ka caktuar 30 ditë paraburgim të dyshuarit T.K. për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer dy vepra penale të: dhunës në familje nga neni 248 par. 1 të Kodit Penal të Kosovës.

Sipas gjykatës me datë 5 qershor, në Prizren, saktësisht në shtëpinë e përbashkët familjare, me dashje kryen dhunën ose keqtrajtimin fizik dhe psikologjik apo emocional, ndaj nënës së tij, në atë mënyrë që pas disa mosmarrëveshjeve paraprake, i pandehuri T.K., fillimisht e ofendon nënën e tij dhe pastaj i drejtohet me fjalët “dil jashtë, mos rri këtu,” më pas e kap për krahu dhe e shtrëngon me forcë me qëllim për ta dëbuar jashtë shtëpisë , me të cilat veprime tek e dëmtuar ka shkaktuar shqetësim.