Kronikë e zezë

Gjykata ende pa vendim për vrasjen e 42-vjeçares në Prizren

Seanca Prizren
 

Gjykata Themelore e Prizrenit është duke vazhduar me seancat gjyqësore ndaj Bajram Veliajt, i cili akuzohet për vrasjen e bashkëshortes dy vjet më parë. Shqyrtimi kryesor, i paraparë të mbahet këtë të enjte, është shtyrë për 6 gusht për shkak të mungesës së dëshmitarit, i cili kishte dëgjuar të shtënat dhe ishte përpjekur ta ndihmonte viktimën

Më 6 gusht të vitit 2019, 42-vjeçarja Armenda Aliu u qëllua për vdekje me 14 plumba, në njërën nga lagjet e Prizrenit. Këtë datë, por të vitit 2021, Gjykata Themelore e Prizrenit e ka përzgjedhur për seancën e shqyrtimit kryesor ndaj bashkëshortit të saj, Bajram Veliaj, të akuzuar për këtë vrasje.

Vendi se ku ndodhi kjo ngjarje dy vjet më parë është pothuajse i njëjtë. Ekipi i KOHËS ka qëndruar për rreth 1 orë në lagjen “Jeta e re”. Fqinjët e viktimës nuk dëshironin të flisnin, duke thënë se nuk kanë dijeni për rastin.