1 perditesime
Kronikë e zezë

Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për veprën penale ‘’Tregti e ndaluar’’

Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për veprën penale ‘’Tregti e ndaluar’’
17:36

Kërkohet paraburgim ndaj dy personave për veprën penale ‘’Tregti e ndaluar’’

Prokuroria Themelore në Gjilan ka kërkuar caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurve B.M (1975) dhe B.M (1971), për shkak të dyshimit të bazuar se kanë kryer veprën penale ‘’Tregtia e ndaluar’’.

Sipas kërkesës, të pandehurit e sipërshënuar, në Gjilan, pa autorizim, kanë përpunuar duhan, të cilin pastaj e kanë plasuar në treg, duke vendosur lloje të firmave të ndryshme të duhanit.

Të pandehurit me urdhër të prokurorit të shtetit gjenden nën masën e ndalimit prej 48 orësh.

15:52

Kapet sasi e madhe e duhanit dhe cigareve në Gjilan

Sasi e konsiderueshme e duhanit dhe cigareve janë kapur nga njësitë e Doganës në bashkëpunim me Policinë e Kosovë, si dhe Administratën tatimore të Kosovës gjatë një operacioni në Gjilan.

Të enjten, njësitet Antikontrabandë të Doganës së Kosovës, Policia e Kosovës dhe ATK kanë bastisur dy lokacione ku është hasur në mallra të kontrabanduara.

Në lokacionin e parë janë gjetur këto mallra:

Duhan i grirë i përpunuar në paketime 0.5 kg ( me mbishkrime ) = 2120 kg

Duhan i grirë i përpunuar refuz = 440 kg

Duhan i papërpunuar refuz = 2600 kg

Cigare pa banderola [email protected] = 5000 pako = 100000 cigare

Cigare pa banderola [email protected], Merhaba = 540 pako= 10800 cigare

Aditiv i lëngshëm , aromë për prodhim të duhanit ,, [email protected] 3x 25l = 75 litra

Makinë e përdorur për paketim të duhanit Modeli SF 150 LË Nr.( 100kg ) = 1 pce

Makina te përdorura per grirje te duhanit pa marka (rreth 400 kg ) = 2 pce

Peshore elektrike pesha maksimale 40 kg = 2 pce

Ambalazh per paketim te duhanit me mbishkrim nga PVC- Najlloni = 1978 kg

Ambalazh per paketim te duhanit me mbishkrim nga kartoni = 1162 kg

Në lokacioni e dytë janë gjetur këto mallra:

Duhan i grirë i përpunuar në paketime 0.5 kg ( me mbishkrime ) = 223.5kg

Cigare pa banderola Cosmopolitan 5500 pako = 110000 cigare

Cigare pa Banderola CANGARO 2430 pako = 48600 cigare

Cigare pa Banderola NORTH 3800 pako = 76000 cigare

Cigare pa banderola ËISTON 1250 pak = 25000 cigare

Cigare pa banderola Pall Mall 166 pako= 3320 cigare

Cigare pa banderola Marlboro Touch 60 pako = 1200 cigare

Cigare pa banderola Marlboro 930 pako = 18600 cigare

Cigare pa banderola Kuper 170 pako = 3400 cigare

Filtera për cigare me mbishkrime te ndryshme 71 pako = 774000 copë.