Kronikë e zezë

Paraburgim tre të dyshuarve për fajde në Deçan, Gjykata jep detaje

 

Masa e paraburgimit prej një muaji u është caktuar tre personave nga Gjykata Themelore në Pejë, dega në Deçan, nën dyshimet për veprën penale të fajdesë.

Sipas njoftimit të Themelores, i pandehuri H.T., nga janari i vitit të shkuar e deri në maj të po atij viti, dyshohet se i kishte dhënë para në emër të fajdesë të dëmtuarit që si pasojë e pandemisë s’kishte mundur t’i hiqte borxhet që kishte. Edhe në maj të 2020-s ai kishte vepruar njëjtë, ndërsa sivjet, një vit pasi ia kishte dhënë paratë e ka kërcënuar për t’ia kthyer. Për këtë ai dyshohet se ka kryer veprën penale të fajdesë dhe kanosjes.