Kronikë e zezë

Vrasja e dyfishtë në Malishevë që nuk u ndëshkua

 

Më 9 mars 2018, rreth orës 01:00, në fshatin Plloqicë të Malishevës, vëllezërit e ndjerë Shani dhe Bahri Maloku janë privuar nga jeta. Kjo vrasje e dyfishtë rrezikon të hyjë në listën e vrasjeve në Kosovë autorët e të cilëve nuk janë ndëshkuar.

Për këtë vrasje të dyfishtë, Prokuroria Themelore në Gjakovë, në nëntor të 2018-ës kishte ngritur aktakuzë ndaj dy kushërinjve të vëllezërve të ndjerë, përkatësisht ndaj Blerim dhe Besim Maloku, këtë të fundit duke e ngarkuar me vrasjen e dyfishtë.