Kronikë e zezë

U privua padrejtësisht mbi 3 vjet nga liria, KGJK-ja obligohet t’ia paguajë afro 104 mijë euro

 

Gjykata Themelore në Gjilan, pjesërisht e ka aprovuar kërkesëpadinë e G.L., duke e detyruar Këshillin Gjyqësor të Kosovës (KGjK) që atij t’ia paguajë shumën prej 103 mijë e 900 euro në emër të dëmit material dhe jomaterial, pasi ai ishte privuar nga liria padrejtësisht nga 13 shkurti i vitit 2013 deri më 31 maj 2016.

G. L. kishte laruar 1204 ditë në paraburgim nën dyshimin se ka kryer veprën penale të terrorizmit dhe pjesëmarrje në një grup terrorist.