Kronikë e zezë

Avokati i ish-ministres Hoxha: Krerët kosovarë s’kishin takime me francezët para lobimit

 

Në gjykimin për kontratat e lobimit të Ministrisë së Integrimeve Evropiane, mbrojtësit e të akuzuarve kanë thënë se lobimi i kompanive “Majorelle PR” e “Madison Global” ka mundësuar takime të nivelit të lartë politik në Francë. E Prokuroria ka kërkuar që Gjykata ta vërtetojë nëse ato takime janë bërë falë lobimit apo kanë qenë takime të zakonshme

Mbrojtësit e të akuzuarve për firmosjen e kontratave të lobimit ndërmjet Ministrisë së Integrimeve Evropiane dhe kompanive “Majorelle PR” dhe “Madison Global” kanë thënë se lidhja e tyre me këto dy kompani ka mundësuar takime të nivelit të lartë politik mes Kosovës dhe Francës.

Në këtë rast, për keqpërdorim të detyrës zyrtare akuzohen ish-ministrja Dhurata Hoxha, ish-sekretarët Demush Shasha, Kushtrim Cukaj e Nuhi Osmani, si dhe ish-shefi i prokurimit, Fitim Mustafa. Ata ngarkohen me këtë akuzë shkaku i dyshimit për aprovimin e proceseve të firmosjes së kontratave dhe pagesave për dy kompanitë në vlerë mbi 100.000 euro secila.