Kronikë

Nisin procedurat hetimore për 18 raste të shkeljeve të masave të Qeverisë

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Policia e Kosovës pothuaj çdo ditë ka hasur në lokale të hapura, pronarët e të cilave nuk i kanë zbatuar dispozitat shëndetësore gjatë epidemisë të ndërmarra nga Qeveria e Kosovës kundër përhapjes së COVID-19.

Vetëm për pesë ditë, nga data 21 deri më 26 mars, ky organ i sigurisë ka trajtuar 18 raste në komunat Podujevë, Fushë-Kosovë dhe Graçanicë. Shumica e tyre kanë qenë për lokale të hapura në kundërshtim me vendimin e institucioneve të vendit, por edhe për mosdistancë ndërmjet punëtorëve a klientëve dhe për lëvizje në kohën e kufizuar.