Kulturë

Dhjetë më të mëdhenjtë e fotografisë botërore

Dhjetë më të mëdhenjtë e fotografisë botërore

Revista amerikane “Popular Photography”, që dikur konsiderohej si më e madhja e llojit të vet në Amerikë dhe jashtë saj, numrin e parë e publikoi më 1937. Gjatë historisë 80-vjeçare, veç informacioneve për artin dhe zhvillimin teknologjik të fotografisë, revista ishte edhe prijatare në prezantimin e fotografëve më të mirë të kohës – si në Amerikë, ashtu edhe në botë, shkruan sot Koha Ditore.

Në vitin 1958, në publikimin e muajit maj, redaksia e kësaj reviste kishte botuar rezultatin e një ankete për fotografët kryesorë aktivë të kohës, duke e nxjerrë listën e 10 më të mëdhenjve.