Kulturë

“Origjinaliteti” shumëngjyrësh i Visar Mulliqit i jep kuptim abstraksionit

 

Prishtinë 21 shkurt – Përballja me “Origjinalitetin” e piktorit Visar Mulliqi, pikë së pari është një takim me ngjyrat e ndezura dhe figuracionet abstrakte. Në ekspozitën e 16-të të tij, piktori Mulliqi sintetizon traditën e pikturës abstrakte, duke aplikuar në mënyrë indirekte edhe imazhet që ia kishte zënë syri, duke vozitur me makinë kudo nëpër Kosovë.

Me një gamë të gjerë ngjyrash, formash dhe përmasash pikturat e Mulliqit mbushën përplot sallën dhe muret. Por nuk mjafton vetëm një hapësirë.