Kulturë

Portretet e emigrantëve përballë Trumpit

 

Portretet e emigrantëve të realizuara në madhësi natyrore nga artistja Betsy Ashton e këqyrin shikuesin në sy, të etur për të treguar historitë se si i braktisën shtëpitë e tyre dhe gjetën guximin të përballen me sfida në tokë të huaj. Ashton ka thënë se i bëri ato piktura me ngjyra vaji për të kundërshtuar atë që ajo e quan një narrativë fallse politike të nxitur nga administrata e presidentit Trump.

“Unë thjesht mora vendim se ka ardhur koha që historia të balancohet, ka ardhur koha e përpjekjes për të kundërshtuar këtë zemërim drejtuar një grupi të njerëzve që nuk e meritojnë”, thotë Ashton.